Ionescu si Sava sustine colaborarea INM si UNBR pentru pregatirea auditorilor de justitie

Programul de practica a auditorilor de justitie in cadrul formelor de exercitare a profesiei de avocat urmeaza sa se desfasoare in perioada 16 iulie – 10 august 2012, timp in care speram sa punem bazele unei mai bune cooperari viitoare intre avocatii de instanta si magistrati.

Aceasta initiativa a fost una indelung asteptata si ne-am exprimat dorinta de a oferi locuri de practica in cadrul acestui program inca de la momentul la care protocolul de colaborare fusese aprobat numai de INM si ajunsese in stadiul de proiect la UNBR. 

In cadrul stagiului de practica din acest an, oferim 4 locuri de practica si fiind o perioada mai linistita din cauza concediilor si vacantei judecatoresti, vom putea canaliza destul de multa atentie lucrului cu auditorii de justitie care isi desfasura stagiul de practica la sediul nostru.

Deoarece suntem proaspat intorsi de la scoala de vara organizata de noi anual, avand ca tema “Descopera Avocatura de Afaceri”, avem acum o viziune mai clara asupra mentalitatii generatiilor viitoare de avocati. Astfel, vom putea folosi si dezvolta observatiile noastre pe aceasta tema  in colaborarea cu auditorii de justitie. La scoala de vara, discutia s-a purtat in sens invers: stundentii participanti au fost pusi in fata unui judecator de la Curtea de Apel, astfel incat acestia sa aiba un punct de vedere al magistratului si sa stie la ce se pot astepta odata iesiti de pe bancile scolii. In cazul auditorilor de justitie, acestia vor putea patrunde in culisele avocaturii, astfel incat sa poata vedea cum gandim si cum ne pregatim intalnirile cu magistratii.

Speram ca acest proiect nu va fi unul singular si ca ne vom putea implica in fiecare an in formarea profesionala a viitorilor magistrati.